Locaties

Kiezen van de perfecte locatie vormt uiteraard een belangrijk onderdeel van uw zeiltocht. Vaart u graag op het ritme van het getij op de Oosterschelde? Kies dan voor de jachthaven van Wemeldinge. Bent u daarentegen meer een liefhebber van het IJsselmeer? Dan vormt Lelystad de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk weekendje op het water. Mag het ook wat meer avontuurlijk? En wil u wel eens naar Frankrijk of oversteken naar Engeland, kies dan voor Nieuwpoort of Breskens als thuishaven.De jachthavens kenmerken zich door goede bereikbaarheid en de ligging aan open vaarwater. Direct na het verlaten van de haven (en soms al in de haven) kunt u de zeilen hijsen en kan het genieten beginnen.

NetYachting maakt gebruik van zeven verschillende jachthavens in de Benelux. Kies in het kaartje een jachthaven bij u in de buurt en u ziet direct welke jachten er op deze locatie beschikbaar zijn!

Deko Marine Lelystad

Jachthaven Deko Marine Lelystad is een particuliere haven gelegen aan het Markermeer en IJsselmeer, een uniek vaargebied op een van de grootste zoetwatermeren van Europa. De jachthaven ligt ten noorden van de Houtribsluizen, die het IJsselmeer van het Markermeer scheidt. Vanuit dit punt is de voormalige Zuiderzee ingepolderd tot wat het nu is. De ligging is ideaal en vele havens zijn in enkele uren bereikbaar. Ook bij wat meer wind biedt de houtribdijk beschutting tegen golfslag.

De haven is zowel via het water als over de weg perfect te bereiken. Deko Marine Lelystad bevindt zich op slechts vijf minuten van de snelweg A6.

Moderne faciliteiten

De jachthaven beschikt over alle gemakken en faciliteiten die een booteigenaar zich kan wensen. Voor de kleintjes is er een leuke speelplaats met een klimrek, schommels en een glijbaan. Iets eten of drinken kan in de Bistro Jan Goos, een sfeervol restaurant met een vriendelijke bediening en goede keuken. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. Op loopafstand (10 min) vind je het shoppingcenter Bataviastad en in de buurt vind je meer bezienswaardigheden zoals het Aviodrome.

Jachtaanbod NetYachting Lelystad

Adres

Parkhaven 3 – 8242 PE Lelystad – Nederland

Jachthaven Wemeldinge

Jachthaven Wemeldinge is in 1993 ontwikkeld bij het voormalige sluiscomplex in Wemeldinge. Sinds de start is de haven geworden tot een aantrekkelijke (thuis)haven met 485 ruime ligplaatsen. Jachthaven Wemeldinge in Midden-Zeeland is uniek in Nederland. Niet alleen qua ligging aan het ruime Nationaal park de Oosterschelde, maar zeker ook qua comfort en faciliteiten. Goede en betaalbare horecavoorzieningen en vriendelijke en behulpzame havenmeesters maken dat u zich hier direct thuis zult voelen.

Jachthaven met 'De Blauwe Vlag'

Jachthaven Wemeldinge voert de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag wordt door een nationale jury toegekend aan havens en stranden waarbij elk jaar opnieuw gecontroleerd wordt of de havens en stranden aan de kwaliteitseisen van de Blauwe Vlag voldoen. Verder maakt Jachthaven Wemeldinge deel uit van een samenwerkingsverband Seven Sisters waardoor ligplaatshouders ondermeer korting bij andere havens krijgen

Jachtaanbod NetYachting Wemeldinge

Adres

Sluisplateau 29 – 4424 BK Wemeldinge – Nederland

Jachthaven Bruinisse

Jachthaven Bruinisse ligt op een prachtige locatie, vlakbij de sluis tussen de Oosterschelde en de Grevelingen. Met de recente uitbreiding van het aantal ligplaatsen beschikt Bruinisse over een van grootste en modernste jachthavens van Nederland. Zowel vanuit België als de Randstad is jachthaven Bruinisse zeer goed bereikbaar.

Moderne voorzieningen

Naast extra ligplaatsen heeft de jachthaven er vele nieuwe voorzieningen bij gekregen. Denk hierbij aan nieuwe horecagelegenheden, winkels, een beschut en openbaar zandstrand, extra speelvoorzieningen, luxe sanitair en gezinsbadkamers. Elke ligplaats is ook voorzien van water- en elektriciteitspunten. De kinderen kunnen zich goed vermaken in de speeltuin en het speciale kinderbad. Daarnaast ligt op loopafstand van de haven een schitterende 18-holes golfbaan.

Duurzame jachthaven

Duurzaamheid staat centraal bij Jachthaven Bruinisse. De nieuwe steigers zijn van 100% recycleerbare materialen. Op deze steigers komt een speciaal systeem voor de afvoer van vuil water. Regenwater wordt hierbij opgevangen en gebruikt om de schepen mee schoon te spuiten. Ook wordt er waar mogelijk gebruik gemaakt van alternatieve energiebronnen.

Unieke waterwereld

Het Grevelingemeer is één van de mooiste en schoonste zoutwatermeren van Europa. De Grevelingen is in 1971 ontstaan na afsluiting van de Brouwersdam. De afsluiting zorgde voor een prachtige natuur en een populair en veilig recreatiegebied. In de Grevelingen bevinden zich, verspreid over het hele meer, diverse eilanden met openbare aanleghavens en steigers.

Jachtaanbod NetYachting Bruinisse

Adres

Jachthavenweg 61 – 4311 NC Bruinisse – Nederland

Compagnieshaven Enkhuizen

De Compagnieshaven Enkhuizen is gelegen aan de noordelijke invaart van het Krabbersgat, bij de historische havenstad Enkhuizen. Fysiek ligt de haven op dezelfde plaats waar ooit de schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie hebben gelegen. Via Het Staverse Poortje loopt u over de geheel nieuwe Compagniesbrug, die toegang tot de stad geeft.

Plaats voor 700 jachten

De zeer gezellige haven biedt plaats aan zo’n 700 jachten en heeft alle voorzieningen in huis om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Elk jaar wordt de Compagnieshaven bezocht door een enorme hoeveelheid passanten. Zo’n 20.000 schepen meren dan aan.

In 2008 heeft een grote verbouwing plaatsgevonden, wat de capaciteit van de voorzieningen heeft vergroot. De steigers zijn voorzien van permanente walstroom-aansluitingen, walstroom-kasten en drinkwaterhaspels. Nabij het havenkantoor bevinden zich de benzine- en dieselpompen, waar tevens vuilwater ingeleverd kan worden.

Het havenkantoor biedt met twee toiletgebouwen voldoende voorzieningen aan haar gasten. Naast toiletten bevinden zich hier douches en een was- en droogruimte.

Jachtaanbod NetYachting Enkhuizen

Adres

Compagnieshaven 7 – 1601 ZA Enkhuizen – Nederland

Marina Muiderzand

Marina Muiderzand is de perfecte jachthaven voor de actieve watersporter, gelegen in Almere DUIN aan het prachtige IJmeer. Deze jachthaven is één van de vier fullservice thuishavens in Nederland.

Vanuit de jachthaven kunt u letterlijk alle kanten op: Het IJmeer, Markermeer, IJsselmeer en de Randmeren. Marina Muiderzand heeft dan ook veel vaste gasten die de haven gebruiken als uitvalsbasis voor hun watersportvakantie. De jachthaven biedt, naast mooie ruime ligplaatsen, alle maritieme voorzieningen die u als watersporter nodig heeft: Een watersportwinkel, zeilmaker, jachtservice, scheepsimporteurs en een jachtmakelaar. Marina Muiderzand heeft een apart catamaranstrand en een zeilschool. Op de havenkade vindt u tevens een sfeervol café-restaurant en een supermarkt met een compleet assortiment.

Jachtaanbod NetYachting Muiderzand

Adres

IJmeerdijk 4 – 1361 AA Almere – The Netherlands

Jachthaven Breskens

Jachthaven Breskens is ontstaan aan het eind van de veertiger jaren. Na de Tweede Wereldoorlog had de provinciale veerdienst in Breskens een steiger in de vorm van een grote ponton aangelegd, die door een brug met de wal verbonden was. De lokale plezierjachten wisten aan deze steiger hun plaats te vinden.

Enkele jaren later werd aan het begin van de steiger een nieuwe ligplaats verkregen. In 1954 kreeg men zelfs beschikking over de gehele westkant van deze steiger. Met behulp van giften van de lokale horeca, aangevuld met 1500 gulden van de Bruxelles Royal Yachting Club, werden de eerste benodigdheden voor een jachthaven aangeschaft. Mede geholpen door de lokale zeilers werd de eerste haven van Breskens daarmee een feit. Na een feestelijke opening bood de haven plaats aan circa 100 boten.

In 1994 volgde de laatste grote verbouwing, waarbij richting Port Scaldis uitgebouwd werd. De capaciteit is daardoor toegenomen tot 580 ligplaatsen.

Jachtaanbod NetYachting Breskens

Adres

Oosthavendam 1 – 4511 AZ Breskens – Nederland

VVW Nieuwpoort Euromarina

De jachthaven van Nieuwpoort, de grootste en mooiste van Noord-Europa, heeft “duizend-en-één” ligplaatsen, steigers met catway en elektriciteits- en watervoorzieningen, een mobiele botenlift tot 50 ton, winterberging voor 600 boten, bunkering en stores, slipways, permanente reddings- en hulpdiensten, onderhouds- en herstellingsservices.

Er is ruim en net sanitair aanwezig, net als een wasserette. Daarnaast zijn er pump-out-systemen voor bilge-water aanwezig en is er een tankstation. Tevens beschikt de haven over een speeltuin, fietsenverhuur, een shop, telefoon- en faxmogelijkheden en draadloos internet.

Gezelligheid troef

Het clubhuis van Eurojachthaven Nieuwpoort herbergt een gezellige bar en een overheerlijk restaurant. Het biedt een prachtig panoramisch zicht op de haven en de IJzermonding. Er kan genoten worden van een overheerlijke keuken in een romantisch restaurant. ’t Vlaemsch Galjoen bevindt zich middenin de jachthaven, boven het clubhuis van de VVW Nieuwpoort. Welkom aan boord!

Jachtaanbod NetYachting Nieuwpoort

Adres

Watersportlaan 11 – 8620 Nieuwpoort – België

Scroll naar top
Call Now Button