FAQ (veelgestelde vragen)

Bij NetYachting deelt u het gebruik van een zeiljacht met maximaal vijf andere Members. Zo ervaart u het gevoel van een eigen boot, zónder de financiële lasten en verantwoordelijkheden ervan. Het concept wordt in de VS al jaren met succes toegepast. Ook in Engeland, Frankrijk en Italië ervaren veel watersportliefhebbers al enige tijd de voordelen en de eenvoud ervan. Gelukkig krijgen Nederlandse en Belgische zeilers nú ook die kans.’

Bij het huren van een zeiljacht bij een verhuurbedrijf zit men aan verplichte tijden vast, bijvoorbeeld een weekend of een hele week. Daarnaast zijn reserveringen niet altijd eenvoudig wijzigbaar en weet u niet wie uw medegebruikers zijn. Bij flexibel zeilen kunt u al vanaf een dagdeel van een jacht gebruik maken en de tijden kiezen wanneer u wilt varen, bovendien kunt u eenvoudig (last minute) annuleren of last minute boeken.

Uw zeildagen boekt u via een innovatief online boekingssysteem. U reserveert zelf de door u gewenste vaartijd, van last minute tot een jaar vooruit. Het is mogelijk om zeiltijd te ruilen met andere leden of een wachtlijstverzoek te plaatsen. Het reserveringssysteem is zo geprogrammeerd dat iedere Member recht heeft op 40 week- en weekenddagen. Het houdt rekening met ervaringen en wensen van alle Members. Voor u is dat dé garantie dat u optimaal en op eerlijke wijze van de boot gebruik kunt maken.

Die keus is geheel aan u! U zeilt met eigen crew of u kunt met andere Members afspreken om samen te zeilen. De zeiltijd die u samen met andere Members doorbrengt wordt maar één keer berekend, Zo verhoogt u uw mogelijke zeiltijd aanzienlijk zonder dat het u ook maar één euro meer kost. Zeilen is bovenal genieten van uw schaarse vrije tijd samen met familie, vrienden, relaties of andere Members.

Ja, zelfs aan spontane ingevingen hebben we gedacht. Raadpleeg daarvoor het schema online. Is het jacht beschikbaar? Click & sail! Vanaf 48 uur van te voren kunt u zelfs gratis uitvaren. De last minute boekingen die u doet, worden namelijk niet van uw maandelijkse vaardagen afgehaald.

NetYachting, het onderhoud en de noodzakelijke reparaties worden ondersteund door een innovatief in- en uitchecksysteem. Bij elk gebruik van de boot vult u een overzichtelijke elektronische checklist in. Eventuele tekortkomingen worden zodoende geregistreerd, waardoor ze snel en efficiënt door NetYachting verholpen kunnen worden.

NetYachting heeft een uitgebreide watersportverzekering afgesloten. Als kapitein aan boord blijft u echter wel verantwoordelijk voor het jacht, de opvarenden en de inventaris. Waardevolle zaken die beschadigd of verloren gaan, komen ten laste van u, de kapitein. Mochten er onverhoopt waardevolle zaken beschadigd of verloren raken, dan worden deze kosten van de borg afgetrokken. De borg dient u voor de volgende vaart weer aan te vullen. De verzekering dekt schadegevallen aan het vaartuig. Wel dient er rekening gehouden te worden met een eigen risico van ongeveer €500,-.

De jachten hebben de beschikking over meerdere cabines met kwaliteitsmatrassen en lattenbodems. Voor uw veiligheid zijn er automatisch opblaasbare reddingsvesten en een uitgebreide EHBO-kit aanwezig. Voor langere tochten kunnen de boten van een reddingsvlot worden voorzien.

U betaalt maandelijks een vast bedrag, afhankelijk van de locatie en het type schip. Het is ook mogelijk om het bedrag voor een heel jaar vooruit te betalen, dit levert u 2,5% korting op. U betaalt eenmalig €1.000,- inschrijfgeld, hiervoor ontvangt u een uitgebreide tweedaagse introductie/instructie en uitleg over de systemen. De borgsom van de Bénéteau Océanis-jachten  bedraagt €500,-, de borgsom van de gloednieuwe Bavaria 42 Vision en Dehler 38 bedraagt €750,-. De borg kunt u beschouwen als een eigen risico t.b.v de verzekering.

Een abonnement neemt u voor een periode van twaalf maanden. Dit abonnement kan elk jaar verlengd worden. In het abonnementsgeld zijn de verzekering, het onderhoud, het liggeld, de reparaties, de winterstalling en onverwachte kosten inbegrepen.

Scroll naar top
Call Now Button